CASE: Hoe LVNL met vacaturemarketing haar doelgroep ineens wél bereikte

“Hoe moeilijk kan het zijn. We plaatsen de vacature zelf wel ergens op onze site”. Zo dacht Bob Korthagen, teamleider Consoles, bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) toen hij voor zijn team op zoek was naar een (Junior) Mechanical Engineer.

Een reactie die wij regelmatig horen tijdens eerste gesprekken met potentiële klanten. Want waarom zou je geld betalen voor zoiets simpels? We hebben een website en als mensen bij ons willen werken, dan weten zij ons wel te vinden.

 

Een totale mismatch

Vaak wijst de praktijk anders uit. Ook Bob ervaarde dit. “De mensen die solliciteerden waren niet de mensen waarvan wij wilden dat ze solliciteerden. Een totale mismatch! Ik sprak hierover met een collega. Hij attendeerde mij op EN HR solutions. Via een vacaturemarketingcampagne ontving hij kwalitatief goede sollicitanten en zo vond hij de juiste collega.

 

Wervende vacaturetekst die doelgroep wel bereikt

“Na een intake bij ons op locatie, schreef Linda (Recruitment Marketeer bij EN HR solutions) een nieuwe vacaturetekst. Zij wist onze vacaturetekst aantrekkelijk te maken en meer eigenheid mee te geven door de schrijfstijl aan te passen. Ook paste Linda de vacaturetitel aan door er Junior aan toe te voegen en gooide ze de opbouw van de vacaturetekst volledig om. Dit in combinatie met de inzet van de juiste mediakanalen bereikten wij onze doelgroep wél. EN HR solutions koos ervoor kanalen in te zetten waar we zowel de werkzoekende als de latent werkzoekende bereikten. Denk aan de inzet van verschillende vacaturezoekmachines en Google Ads, maar ook aan een campagne op Facebook en Instagram”.

 

Nieuwe collega is gevonden

“We hadden dus duidelijk hulp nodig om onze gave organisatie en vacature bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Wat het ons uiteindelijk opleverde? Door de (marketing)kennis en inzet van EN HR solutions ontvingen wij voldoende serieuze kandidaten met als belangrijkste resultaat dat we een nieuwe collega hebben gevonden”.

Benieuwd wat online vacaturemarketing jou kan opleveren? Neem gerust vrijblijvend contact op met collega Thom Egberts. Je bereikt hem via 06 24 38 50 90 of stuur een e-mail naar thom.egberts@enhrsolutions.nl. Hij vertelt je graag meer over de vele mogelijkheden.

 

Over Luchtverkeersleiding Nederland

Luchtvaart verbindt Nederland met de wereld. Al meer dan 90 jaar zorgt Luchtverkeersleiding Nederland voor veilige verkeersstromen in de lucht. Wij zijn er trots op dat wij deze verantwoordelijke taak mogen uitvoeren. Dit doen we voor de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Lelystad, Maastricht en Groningen en voor overvliegend verkeer.

 

Over de auteur: Linda Castricum

Als Recruitment Marketeer draagt Linda dagelijks bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van moeilijke vacatures. Met haar onderscheidende teksten is de opdrachtgever beter in staat nieuw talent te bereiken en aan te trekken. Met haar enthousiasme voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie is zij altijd nieuwsgierig naar nieuwe, verfrissende communicatie.

2019-11-04T14:41:52+01:00november, 2019|0 Reacties