CASE: Hoe ZorgSpectrum haar zichtbaarheid onder (oud-) zorgmedewerkers tijdens corona vergrootte

“Eén grote gok. Zo voelde het voor mij om een online vacaturemarketingcampagne uit te zetten via EN HR solutions”, begint Shanna Jongman (Corporate Recruiter bij ZorgSpectrum). Wat als de resultaten tegenvallen? Kunnen we dit écht niet zelf? Verlies ik de controle en wat gaat EN HR solutions met onze informatie doen? Voorbeelden van vragen die allemaal door mijn hoofd bleven spoken.”

“Dat we iets moesten doen, was zeker. Door de coronacrisis realiseerden we ons meer dan ooit dat het personeelsbestand niet toereikend was. Op een of andere manier moesten wij in een heel rap tempo voor een flinke uitbreiding van ons medewerkersbestand zorgen. Andere zorgorganisaties ondernamen ook actie en als we niet snel iets zouden doen, dan liepen wij goede nieuwe collega’s mis.”

 

Snel en efficiënt handelen

“Maar hoe worden we zo zichtbaar mogelijk én bereiken we (oud-)zorgmedewerkers? Ze moesten zich aangesproken voelen tot onze organisatie en het liefst voor lange tijd bij ons willen blijven. Snel en zo efficiënt mogelijk handelen was belangrijk, maar deze crisis was groter dan wij. Om die reden besloten wij specialistische hulp in te schakelen. Dat we ook in deze tijd een hoge kwaliteit zorg kunnen bieden is essentieel en dat kan alleen met een kwalitatief goed personeelsbestand.

 

Vertrouwen

“Het eerste gesprek met Kevin Sebel (Commercieel Directeur / RPO Manager bij EN HR solutions) bracht daar verandering in. Hij wist waarover hij sprak. Dat gaf ons vertrouwen en een gerust gevoel. Een gelijkwaardige gesprekspartner, die niet schrok van onze wensenlijst en realistische feedback gaf over wat wel en niet mogelijk was. EN HR solutions kon ons helpen en zij wisten ook hoe!”

 

Crisissituatie vraagt om expertise

“Zelf hadden wij ook verschillende acties uitgezet. Zo draaide er al een campagne via Indeed, herschreven we de vacaturetekst naar de actuele situatie en onze aangepaste tone-of-voice, zetten wij onze social media kanalen in en kon je je direct via een button op onze homepage aanmelden. Daarbij zaten we ook nog in een transitie naar een nieuwe recruitmentstrategie. Stilzitten deden we zeker niet, maar deze crisissituatie vroeg om meer expertise. Na een kritische blik op onze vacaturetekst, met een extra nadruk waarom het werken bij ZorgSpectrum zo leuk is, ging de campagne live. Om onze doelgroep te bereiken werden verschillende social media kanalen, Google en een niche jobboard ingezet.”

Aantal kwalitatief goede aanmeldingen hoger dan ooit

“En dat hebben wij geweten! Na tien dagen was onze vacature ruim 151.000 keer zichtbaar geweest. Aan het eind van de campagne waren dit er 163.000. Zo’n 1.250 unieke bezoekers hadden de vacaturepagina bezocht. Dit leverde niet alleen een hoge zichtbaarheid, maar ook een ruime aanwas aan kwalitatief goede sollicitaties op. Het is gewoon zo: hoe specifieker je durft te targetten, hoe beter de opbrengst. Wij hebben niet eerder zoveel geschikte aanmeldingen gehad. Dat is bijzonder en geeft ons energie. In Nederland is corona nu min of meer onder controle, waardoor wij vooruit kunnen kijken. Onze mooie uitbreidingsplannen lagen even stil, maar deze kunnen wij nu weer oppakken.”

 

Veel tijd opgeleverd

“Ik kijk terug op een mooie samenwerking en ben enorm trots op het resultaat. In een samenwerking wil ik graag worden ontzorgd. EN HR solutions heeft alles uit handen genomen en snel gehandeld. Dit heeft mij heel veel tijd opgeleverd. Tijd die ik kon investeren om onze nieuwe collega’s op weg helpen. EN HR solutions is over alles heel helder geweest. In de beginperiode van corona kwam er veel op me af. Jolien, Linda en Carolien hebben echt ontzettend veel geduld gehad en zaten goed achter mijn kont aan.  Nu is het tijd om samen met EN HR solutions het werkgeversmerk van ZorgSpectrum goed op de kaart te zetten. Ik kijk in ieder geval uit naar een langdurige samenwerking.

Benieuwd wat EN HR solutions voor jouw zorginstelling kan betekenen? Neem gerust contact op met collega Carolien van Buuren. Je bereikt haar via 06-18536551 of stuur een e-mail naar carolien.van.buuren@enhrsolutions.nl

 

Over ZorgSpectrum

Of je nou al eens van ZorgSpectrum gehoord hebt of dat dit de eerste keer is dat je ons ziet: aangenaam! Wij zijn een zorgorganisatie met meer dan 1.600 collega’s in de regio Nieuwegein, Houten en Vianen. We ondersteunen mensen in de thuissituatie met bijvoorbeeld wijkverpleging, maar we bieden ook tijdelijke ondersteuning. Bijvoorbeeld om te herstellen of te revalideren, of voor dagbehandeling. De expertise van het zorg- en behandelteam richt zich op verschillende ziektebeelden, zoals een CVA, Parkinson of bij JMD (jonge mensen met dementie). En als zelfstandig wonen echt niet meer gaat, bieden wij mensen een ‘Nieuw thuis’ in een structurele woonvorm op een van onze locaties. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website.

 

 

 

2020-06-22T22:41:39+02:00juni, 2020|0 Reacties